Potrzebujemy:
1 główkę sałaty lodowej
jogurt naturalny
1 zielony ogórek
jogurt naturalny
1 zielony ogórek
przyprawę tzatziki
2 pomidory
ser feta
ser feta
filet z kurczaka
przyprawę kebab-gyros
1-2 cebule
Olej
Sól, pieprz
bazylia, oregano
1. Sałatę rwiemy na kawałki, i dokładnie myjemy.
Układamy na spodzie talerza.
2. Ogórka obieramy i ścieramy na grubszej tarce, i odciskamy wodę. ( jak widać, ktoś tu o tym zapomniał ;-) )
3. Jogurt mieszamy z przyprawą tzatziki.
4. I dodajemy do ogórka. Dokładnie mieszamy.
Polewamy sosem sałatę, i na tym układamy pokrojonego na niewielkie kawałki pomidora.
5. Mięso kroimy, łączymy z przyprawą kebab-gyros i podsmażamy. Układamy na talerzu jako kolejną warstwę.
6. Na mięsie układamy pokrojony ser feta.
7. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na złoty kolor.
Kładziemy jako kolejną, ostatnią już warstwę.
8. Bułki smarujemy masłem i posypujemy bazylią i oregano.
Podpiekamy.
Gotowe!
Smacznego!
2 komentarze
jak lepiej całujesz niż gotujesz, to zazdroszczę :)
OdpowiedzUsuńSałatka wygląda przepysznie! :)
OdpowiedzUsuńŚwietny fartuszek :D
matrelsy.blogspot.com