Es jak sałatka




Potrzebujemy: 

1 główkę sałaty lodowej
jogurt naturalny
1 zielony ogórek
przyprawę tzatziki
 2 pomidory
ser feta

filet z kurczaka
przyprawę kebab-gyros

1-2 cebule

Olej
Sól, pieprz
bazylia, oregano








1. Sałatę rwiemy na kawałki, i dokładnie myjemy.
Układamy na spodzie talerza.




2. Ogórka obieramy i ścieramy na grubszej tarce, i odciskamy wodę. ( jak widać, ktoś tu o tym zapomniał ;-) )



3. Jogurt mieszamy z przyprawą tzatziki. 



4. I dodajemy do ogórka. Dokładnie mieszamy. 
Polewamy sosem sałatę, i na tym układamy pokrojonego na niewielkie kawałki pomidora. 





5. Mięso kroimy, łączymy z przyprawą kebab-gyros i podsmażamy. Układamy na talerzu jako kolejną warstwę.



6. Na mięsie układamy pokrojony ser feta.




7. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na złoty kolor.
Kładziemy jako kolejną, ostatnią już warstwę.



8. Bułki smarujemy masłem i posypujemy bazylią i oregano.
Podpiekamy.

Gotowe!







 Smacznego!


Podobne wpisy

2 komentarze